Giftstruma

Jag fick brev ifrån min försäkring idag. Och då kom jag ju att tänka på att jag ska faktiskt ha pengar för mitt fina ärr som jag har på halsen, för sveda och värk och för lite andra saker. Så i morgon innan jag ska till det nya jobbet så ska vi åka ut till Thomas mamma så jag kan låna telefonen, är ju lite dyrt att sitta och ringa från mobil. Så då ska jag prata med dom om när jag ska få ut pengar på min försäkring. Jag tycker faktiskt att det är dags nu.

Jag tänkte nu skriva ner lite om min sjukdom så att ni kanske förstår vad jag menar :)
texten är delvis tagen från wikipedia

"Giftstruma
är ett tillstånd med en ökad mängd av sköldskörtelhormoner. Symtomen kommer ofta smygandes Hyperthyreos ger viktförlust på grund av ökad ämnesomsättning, ökad hjärtfrekvens, ökad svettning, hjärtproblem. Även håravfall kan förekomma. Vid Basedows sjukdom kan ögonen vara utåtstående. Psykiska problem är ofta förekommande, såsom oro, stress, nervositet och ångestsymptom.
Det finns olika slags behandlingar för Giftstruma tex, dricka jod, operationer då en del av sköldskörlten tas bort och sen finns också operation då hela sköldskörlten tas bort ( Det jag gjorde)

De vanligaste symtomen för Giftstruma är, Viktminskning, trötthet, hjärtklappning, oro, svettningar, nedsatt kondition, diarréer och ibland ögonsymtom (speciellt hos yngre, och det drabbade mig). Man kan ha alla eller bara en del av uppräknade symtom.

Den vanligaste orsaken till giftstruma är att kroppens immunförsvar stimulerar sköldkörteln att producera för mycket hormoner.

Giftstruma är väldigt ovanligt bland barn, och ungefär fem gånger så vanligare hos kvinnor är hos män.
"

2009-01-12


2009-03-17


2010-03-24


Mycket fint ärr måste jag säga. Eller inte :/


RSS 2.0